Monday, October 8, 2012

Smagus cinamoninis plokštukas


Šį skanėstą pasidaryti yra be galo lengva ir jis super skanus, o dar namai prisipildo smagių, bemaž kalėdinių kvapų.



Reikės:
½ puodelio sviesto, kambario temperatūros
1 puodelio cukraus
¼ arb.š. druskos
1 didelis kiaušinis
1 ½ arb.š. vanilės ekstrakto
1 puodelio miltų
1 valg.š. cukraus ir 1 arb.š. malto cinamono (aš naudojau daugiau)
  1.  Pasiruošti kepimo formą – geriausia paprasta kvadratinė. Ją ištepti sviestu. Orkaitę įkaitinti iki 160°C jei Jūsų orkaitė su ventiliatoriumi, 20°C daugiau, jei standartinė.
  2. Dideliame inde išsukti sviestą su cukrumi mediniu šaukštu. Galima tam pasitelkti ir mikserį, bet patikėkite, šaukštu išsuksit geriau. Sukite, kol masė pasidarys balsva ir cukraus granulės vos matomos. Tuomet įsukti druską, kiaušinį ir vanilės ekstraktą, kol gausis vienalytė masė – visus ingredientus pasiruoškite kambario temperatūros, nes jei įmušite šaltą kiaušinį, sviestas atsiskirs. Tačiau nesijaudinkit, tai neturės įtakos skoniui. Įmaišyti miltus, kol neliks miltų ruoželių tešloje.
  3. Tešla bus ganėtinai tiršta, tad sudėkite ją po šaukštą į paruoštą formą ir paskui suvienodinkite paviršių šaukšto atbula puse. Sumaišykite cukrų su cinamonu ir šiuo pasakiško skonio mišiniu apibarstykite plokštuko paviršių.

Šį kepinį tereikia kepti pusvalandį, o dingsta nuo stalo jis per 2 sekundes – faktas! Skanaus!

1 comment:

  1. Labai patiko, tik cinamona pakeiciau maltais graikiniais riesutais. MMM, karamelizuotas plokstukas!

    ReplyDelete