Thursday, October 11, 2012

Skanieji Ramzio blyneliai


 Reikės:
125g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
žiupsnis druskos
1 valg.š. cukraus
2 kiaušiniai (atskirti trynius nuo baltymų)
pieno (apie pusę puodelio)
125g rikotos sūrio
100g mėlynių

  1. Į didelį dubenį supilti miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Viską išmaišyti ir padaryti nedidelį įdubimą vidury miltų. Į tą įdubimą įmaišyti trynius. Nuolat maišant šluotele pilti pieną kol masė pasidarys panaši į paprastą blynų masę, tačiau ne pernelyg skysta. Įmaišyti rikotos sūrį bei mėlynes.
  2. Kitame dubenyje iki standžių putų išplakti kiaušinių baltymus. Tuomet juos atsargiai įmaišyti į blynelių tešlą su mėlynėmis. Geriausia baltymus įmaišyti ne visus iš eilės, bet dalimis. Ir vuolia! Tešla baigta.
  3. Toliau tereikės įkaitinti keptuvę, pilti aliejaus ir gabalėlį sviesto. Tuomet dėkite po šaukštą vienam blyneliui, kol jie gražiai apskrus iš vienos pusės, tuomet apversti ir apkepti kitą pusę.

Galite patiekti su graikišku jogurtu arba sirupu, o mėlynes pakeisti kad ir kapotais džiovintais abrikosais. Skanaus!

No comments:

Post a Comment