Saturday, March 31, 2012

Šokoladinis apelsininis sūrainis


Va šis dalykas yra kažkas rimto. Skonis- fantastika, kalorijos- bomba, malonumas- norisi dar ir dar, ir dar....

Reikės:
50g sviesto, lydyto (ir trupučio formos ištepimui)
200g šokoladinių sausainių, susmulkintų iki trupinių
500g philadelphios sūrio
150ml grietinės
200g cukraus
1½ šaukšto miltų
1 arb.š. vanilės ekstrakto
1 apelsino žievėlė, nutarkuota
2 vidutinio dydžio kiaušiniai, baltymai atskirti nuo trynių
150g tamsaus šokolado

1. Paimti maždaug 20.5cm dydžio apvalų kepimo indą su nuimamais šonais ir iškloti padą su kepimo popieriumi, o šonus ištepti sviestu. Sumaišyti sviestą ir sausainių trupinius, ir jais iškloti formos padą švelniais spaudimais išlyginant masę ant dugno, kad gautusi vientisas padas. Formą įdėti į šaldytuvą 15 minučių.
2. Įkaitinti orkaitę iki 180°C/160°C su ventiliatoriumi arba dujų žyma 4. Sudėti philadephia, grietinę, cukrų, miltus, vanilę, apelsino žievelę ir kiaušinio trynius į didelį indą, ir viską išmaišyti iki vientisos masės. Kitame švariame inde išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų. Naudojant didelį šaukštą, atsargiai įmaišyti trečdalį kiaušinių baltymų į sūrinę masę, taip kartoti kol neliks baltymų. Stengtis maišyti kuo atsargiau, kad kuo mažiau oro burbulėlių subliūkštų, nes jie garantuoja, kad pyragas bus purus ir lengvas.
3. Tešlą supilti į kepimo formą su šokoladiniu padu ir išlyginti paviršių. Kepti apie 35-40 minučių arba kol paviršius taps švelniai auksinės spalvos (ir įdaras sukietės). Palikti atvėsti šaldytuve bent kelioms valandoms. Jei viršus suskils bevėstant, nenusivilkit – taip turi būti, ir mes tą “defektą” paslėpsim.
4. Jei norit papuošimą atlikti kaip profesionai, tuomet šokoladą reikės “temperinti” – t.y. pakeisti jo struktūrą šildant ir tuomet vėl šaldant iki tam tikros temperatūros. Bet namų salygomis, aš siūlau tiesiog paimti šokolado plytelę ir aštrų peilį ir nuskusti nuo paviršiaus drožles. Jomis ir reikia apibarstyti mūsų sūrainio paviršių (p.s.: tik prieš tai išimkite sūrainį iš kepimo formos).
Skanaus!
Šaltinis: Good Houskeeping Chocolate Collection Spring 2012 (page 62)

No comments:

Post a Comment