Tuesday, May 8, 2012

Lengvutis ir liesutis New York’o Cheescake



Įdarui:
400g Extra Light Philadelphia sūrio (tiks ir kitoks lengvas tepamas sūris)
250g 0% riebumo graikiško jogurto
200g neriebaus tepamo sūrio
1 arb.š. vanilės esencijos
4 valg.š. skysto medaus, plius kelių šaukštų pyragui apipilti
75g cukraus
1 citrinos tarkuotos žievelės
2 valg.š. krakmolo
2 didelių kiaušinių, lengvai išplaktų

Pagrindui:
50g nesūdyto sviesto (plius šiek tiek formos ištepimui)
175g sausainių (tiks ir “Gaidelis”)
1 valg.š. medaus

1. Orkaitę įkaitinkite iki 160°C/140°C jei orkaitė su ventiliatoriumi. Paruoškite formą: pagrindą nuimamos formos iškloti kepimo popieriumi, o sieneles ištepti sviestu. Susmulkinkime sausainius –lengvas būdas yra tiesiog juos sudėti į šaldymo maišelį ir jį uždarius pakiočioti su kočėlu. Tuo pačiu metu, ant nedidelės ugnies ištirpdyti sviestą ir medų. Šiem ištirpus, supilti sausainių trupinius ir išmaišyti. Visą šią masę sudėti į paruoštą formą ir pašauti į šaldytuvą 15-kai minučių sutvirtėti.
2. Dideliame inde išplakti Philadelphia sūrį, graikišką jogurtą ir tepamą sūrelį iki vientisos masės. Tuomet įdėti vanilės esenciją, 4 šaukštus medaus ir cukrų ir plakti apie vieną minutę, kol viskas susimaišys. Įplakti citrinos žievelę ir krakmolą, ir pamažu po vieną įlieti kiaušinius.

3. Visą sūrio masę įlieti į formą, ištrauktą iš šaldytuvo ir gerai pakratyti, kad paviršius išsilygintų. Pašauti į orkaitę 55-60 minučių. Pyragas turėtų atrodyti iškepęs ir tvirtas iš kraštų, bet truputį judantis centre. Metas iškungti orkaitę ir  palikti pyragą atvėsti joje su vos pravirom durelėm maždaug trim valandom. Kai pyragas jau bus atvėsęs, paruoškite patiekimui- išimkit pyragą iš formos ir apšlakstykite medumi. Skanaus!

Šaltinis: Delicious June 2012, page 117

No comments:

Post a Comment