Įdarui:
400g Extra Light
Philadelphia sūrio (tiks ir kitoks lengvas tepamas sūris)
250g 0% riebumo
graikiško jogurto
200g neriebaus
tepamo sūrio
1 arb.š. vanilės
esencijos
4 valg.š. skysto
medaus, plius kelių šaukštų pyragui apipilti
75g cukraus
1 citrinos
tarkuotos žievelės
2 valg.š.
krakmolo
2 didelių
kiaušinių, lengvai išplaktų
Pagrindui:
50g nesūdyto
sviesto (plius šiek tiek formos ištepimui)
175g sausainių
(tiks ir “Gaidelis”)
1 valg.š. medaus
2. Dideliame inde išplakti Philadelphia
sūrį, graikišką jogurtą ir tepamą sūrelį iki vientisos masės. Tuomet įdėti
vanilės esenciją, 4 šaukštus
medaus ir cukrų ir plakti apie vieną minutę, kol viskas susimaišys. Įplakti
citrinos žievelę ir krakmolą, ir pamažu po vieną įlieti kiaušinius.
3. Visą sūrio masę įlieti į formą,
ištrauktą iš šaldytuvo ir gerai pakratyti, kad paviršius išsilygintų. Pašauti į
orkaitę 55-60 minučių.
Pyragas turėtų atrodyti iškepęs ir tvirtas iš kraštų, bet truputį judantis
centre. Metas iškungti orkaitę ir palikti pyragą atvėsti joje su vos pravirom durelėm maždaug
trim valandom. Kai pyragas jau bus atvėsęs, paruoškite patiekimui- išimkit
pyragą iš formos ir apšlakstykite medumi. Skanaus!
Šaltinis: Delicious June 2012, page 117
No comments:
Post a Comment