Saturday, March 31, 2012

Aksominiai lietiniai


Šie lietiniai yra vieni mėgstamiausių mano pusrytėlių. Ir valgyti juos galima saldžiai arba sūriai, arba kaip aš mėgstu – tiesiog pačius vienus, nes sulaukti kol visi iškeps ir tuomet kažkaip kitaip juos tiekti tiesiog neišeina, kvapas suvilioja valgyti kuo greičiau, kol niekas kitas neaplenkė. Pabandykit, ir jums patiks!

Reikės:
3 kiaušinių
3 puodelių pieno
1.5 puodelio miltų
3 šaukštų aliejaus
3 šaukštų cukraus
žiupsnelio druskos

1. Kiaušinius išplakti iki putų, tereikės vos kelių minučių su šluotele. Tuomet suberti cukrų, druską, vieną puodelį pieno ir plakti be sustojimo. Kitas žingsnis labai svarbus – pilti miltus į nuolat plakamą tešlą, jei sustosit plakę tarp miltų pilimo, gali susidaryti miltų gumulėliai, kuriuos panaikinti bus labai sunku. Kai miltai jau įmaišyti, supilti likusį pieną. Paskutinį įmaišyti aliejų, kol susilies su tešla.
2. Įkaitinti keptuvę iki vidutinio karščio – jį teks pasireguliuoti pagal save, nes ir keptuvės skiriasi, ir kaitlentės kiekvienuose namuose. Kepkite be riebalų, aliejus, kurį įpylėme į tešlą apsaugos blynelius nuo pridegimo.
3. Kai blyneliai bajgia kepti viena puse, atsargiai apverkite kita puse.
Patiekite su kokiais tik norite įdarais (labai skanu su uogiene ir grietine).

1 comment:

  1. Karštį visada reguliuojuosi pagal save. :) Nes ne vieną kartą jau sugadinau patiekalą nepagalvodama, kad kaitlentės ir keptuvės kiekvienuose namuose yra tikrai skirtingos. :D

    ReplyDelete