Saturday, March 31, 2012

Razinų arbatinė duonelė


Šią duonelę pirmą sykį pasigaminau prieš porą dienų. Ir galiu pasakyti, kd gaminsiu dar. Labai labai skani užtepta su sviestu prie arbatos. Tik pasiruoškite jos gamybai iš anksto, nes razinas reikia mirkyti per naktį. Tad jei norėsite duonele vaišinti rytoj, ruoštis reikės jau šiandien :)


Reikės:
250g razinų
100g cukruotų citrusų žievelių (pridėjau ir nuotrauką kaip jos atrodo)
140g šviesaus muskovado cukraus
300ml puodelio karštos juodos arbatos (tam užteko 2 pakelių Earl Grey)
300g savakilių miltų (jei tokių neturit, tik ir paprasti miltai su kepimo milteliais)
1 didelis kiaušinis, išplaktas
Aliejaus skardos patepimui

1. Sudėti razinas, cukruotas žieveles ir cukrų į indą ir užpilti karšta arbata. Gerai išmaišyti ir uždengus palikti pernakt, kad prisisinktų.
2. Kitą dieną, įkaitinti orkaitę iki 150C/130C su ventiliatoriumi/dujų žymė 2 ir iškirpę tik padą formai iš kepimo popieriaus, šonus ištepkite aliejumi.
3. Į vaisių masę įmaišyti miltus ir kiaušinį. Viską išversti į kepimo formą ir išlyginti paviršių. Kepti apie 1½ -1¾ valandos, kol tešla pakyla ir gražiai apskrunda. Galima pasinaudoti dantų krapštuku ir patikrinti, ar tešla iškepus viduje. Palikit atvėsti dešimčiai minučių skardoje ir tuomet jau galima duonelę išimti.
Paskutinis žingsnis – skanauti! Galima valgyti tiesiog taip, bet aš labai siūlau pabandyti su sviestu – verta nuodėmės.

Šaltinis: Good Food 2012 metų kalendorius (kovo mėnuo)

No comments:

Post a Comment