Tuesday, November 29, 2011

Riešute riešute...


Šie riešutėliai yra tikriausiai vieni iš daugiausia laiko užimčių saldėsių. Bet oi oi, kokie jie nuostabiai skanūs, kaip viena mano draugė išsireiškė – nuodėmingi.
Reikės:
300 g miltų
200 g sviesto
100 g cukraus
1-nas kiaušinis
žiupsnelis druskos
arbatinis šaukštukas kepimo miltelių
kondensuoto pieno indelis.
1. Pirmiausia į didelį puodą įdėti kondensuotą pieną ir užpilti vandeniu, kad apsemtų viršų. Įjungti viryklę ir virti apie dvi valandas. Būkit atsargūs, kad indelis nsusprogtų, o pasibaigus virimui, reikėtų palikti indelį atvėsti prieš atidarant- gausit nuostabų Rududu :)
2. Kambario temperatūros sviestą išsukti iki baltumo. Tuomet sudėti cukrų, ir toliau sukti kol neliks kristalėlių. Šiuo metu galima įlašinti lašą vanilės, dėti druską ir kiaušinį. Viską gerai išmaišyti. Tuomet suberti miltus ir kepimo miltelius – gerai išsukti. Mano tešla buvo kiek biroka, tad aš pridėjau ir du šaukštus grietinės - nei skoniui, nei kokybei tai nepakenkė.
Iš šios masės dariau mažučius rutulėlius ir dėjau į aliejumi išteptą formelę kepti. Reikėtų būti atsargiem ir nesudeginti, nes kepa jie labia greitai. Iškepusius tiesiog pertepti abi puseles išvirusia karamele ir sulipdyti. Galima palikti šaldytuve kelias valandas, kad sustingtų. Skanaus!

No comments:

Post a Comment