Wednesday, April 10, 2013

Varškės blynai pagal Beatą


Šie blyneliai yra purūs it debesėliai. Tikrai labai rekomenduoju išbandyti – pasidaryti labai paprasta, o skanumas neišpasakytas. Tinka skanauti ilgam ir maloniam rytui be žadintuvo dviems.

Reikės:
2 kiaušinių
3 šaukštų cukraus
250g pusriebės varškės
2 šaukštų grietinės
žiupsnelis druskos
½ arb.š. kepimo miltelių
100g miltų
aliejaus kepimui

  1. Kiaušinius suplakime su cukrumi šluotele. Tuomet ištriname su varške mediniu šaukštu.
  2. Į tešlą įmaišome grietinės ir druskos. Beriame atskirame inde išmaišytus kepimo miltelius su miltais ir maišome, kol tešla taps grietinės tirštumo.
  3. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi pilame po valgomajį šaukštą tešlos ir kepame po kelias minutes ant kiekvienos pusės, kol blyneliai paauksuoja.

Skanaukite su grietine ir uogienėmis.

Šaltinis: Beatos virtuvė, psl.25 “Varškės blynai”



No comments:

Post a Comment