Wednesday, April 10, 2013

Mėlynių uogienės cheescake

Ganėtinai “sunkus” desertas, nemanau, kad net didžiausias smaližius (o aš dažnai patenku į šių gretas :P) galėtų suvalgyti daugiau negu vieną gabalėlį. Tačiau skonis tikrai dieviškas ir vertas nuodėmės. Taigi, ragaukit :)

Reikės:
1 ½ puodelio smulkiai trupintų “Gaidelio” sausainėlių
½ puodelio lydyto sviesto
500g kreminio sūrio “Philadelphia”
3 kiaušinių
½ puodelio cukraus
3 šaukštų grietinės
1/3 puodelio grietinėlės (36% riebumo)
1 arb.š. vanilės ekstrakto
3 valg.š. mėlynių uogienės
½ puodelio šviežių mėlynių

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 160° C. Paruoškite formą išklodami jos dugną kepimo popieriumi, šonus patepkite sviestu.
  2. Lydytą sviestą ir sausainių trupinius sumaišyti, kol sviestas susigers į sausainius. Juos berti į paruoštą kepimo indą ir tolygiai paskirsčius, švelniai spaudžiant sulyginti paviršių.
  3. Atskirame inde išsukti kreminį sūrį, pusę stiklinės cukraus, tris kiaušinius, vanilės ekstraktą, tris šaukštus grietinės ir trečdalį puodelio grietinėlės. Mikseriu sukti iki vientisos masės, bet nepermaišyti, nes kitaip tešloje atsiras oro burbulėlių, kurie skoniui nedarys įtakos, bet pyragas praras savo “šilkinį” pojūtį. Sukrėskite tešlą į formą ant sausainėlių ir švelniai porą kartų stuktelkite formą į stalą, kad paviršiuje esantys burbulėliai susprogtų.
  4. Kepimo formą apvyniokite su aliuminio folija – man prireikė dviejų lakštų, kuriuos sudėjau kartu ir sutvirtinau keliais lenkimais. Labai svarbu, kad folija dengtų visą plotą, kurį apsems vanduo. Tuomet dėkite pyragą į didesnį kepimo indą ir pilkite į jį tiek verdančio vandens, kad jis pasiektų sūrainio lygį. Pašaukite pyragą į orkaitę ir palikite valandai kepti. Labai svarbu nedarinėti durelių, kad neišleisti garų. Po valandos, vis dar nepraverdami durelių, palikite pyragą atvėsti išjungtoje orkaitėje dar vienai valandai.
  5. Ištraukę cheescake, jo paviršių ištepkite švelniai šakute platu džemu ir apibarstykite mėlynėmis. Tuomet įdėkite jį į šaldytuvą dar bent 4 valandoms, o geriausia – pernakt. 

Dalinti dideliais gabalėliais draugų būryje! Skanaus!






No comments:

Post a Comment