Reikės:
200g kokosų
drožlių
1
didelio kiaušinio baltymas (kambario temperatūros)
½
arb.š. vanilės ekstrakto
100ml
kokosų pieno
žiupsnis
druskos
100g
juodojo šokolado (70%), sukapoto gabalėliais
- Kokosų drožles suberti į didelį indą. Mažesniame suplakti kiaušinio baltymą, vanilę ir druską iki putų. Putas pamažu dėti į kokosų drožles ir švelniai maišant gauti vienalytę masę. Tuomet supilti kokosų pieną ir išmaišyti mediniu šaukštu. Dubenį uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve pusvalandžiui.
- Orkaitę įkaitiniti iki 180°C. Kokosų tešlą, ištrauktą iš šaldytuvo, lengvai permaišykite. Tuomet atsargiai kabinti po šaukštą tešlos ir dėkite ant kepimo popieriumi patistos skardos, palikdami kelių centimetrų atstumą tarp pyragėlių. Atsargiai pirštais suformuokite kūgius iš šaukštu pasemtų pyragėlių. (Kadangi kokosų pieno konsistencija gali skirtis, jei tešla per skysta, galima pridėti dar kokosų drožlių, jei per skysta – kokosų pieno).
- Kepkite apie 25 -30 minučių, kol piramidžių viršūnėlės paauksuos. Ištraukę iš orkaitės, palikite piramides atvėsti ant kepimo skardos.
- Tuo metu, sudėkite kapotą šokoladą į karščiui atsparų indą ir uždėkite jį ant puodo su verdančiu vandeniu. Palikite šokoladą ištirpti.
- Kai piramidės jau bus atvėsusios, tiesiog įmerkite jų padą į šokoladą ir palikite ant nelimpančio kepimo popieriaus atvėsti.
Skanaus!
Šaltinis: The Great British Bake Off –
How to Bake, page.94-95.
No comments:
Post a Comment