Tuesday, November 13, 2012

Bananiniai pyragėliai su medaus glajumi


Tiesą pasakius, tikrai nesitikėjau, kad šie miniatiūriniai pyragėliai bus tokie skanūs. Tuo labiau, kad ir ingredientų visų neturėjau, tad teko keisti originaliame recepte reikalautą klevų sirupą skystu medumi. Skoniui tai ne tik nepakenkė, bet net suteikė šilumos ir kalėdinio jausmo. Tad labai rekomenduoju juos pasigaminti – skanūs ir neužtruksite virtuvėje nė dešimties minučių juos gamindami.


Bananų pyragėliams reikės:
50g kambario temperatūros sviesto
85g cukraus
100 g miltų
1 arb.š. skysto medaus
1 didelio kiaušinio
1 prinokusio banano, sutraiškyto šakute
1 ½ arb.š. kepimo miltelių

Glajui:
50g cukraus pudros
1-2 valg.š. skysto medaus
Lašo vanilės ekstrakto
18-kos pekanų riešutų

  1. Paruoškime orkaitę įkaitindami iki 190° arba 170° jei orkaitė su ventiliatoriumi. Formeles galima naudoti skirtas pyragėliam (muffin/cupcake tin), jas tiesiog išklokite specialiu kepimo formelėm skirtu kepimo popieriumi arba ištepkite sieneles sviestu.
  2. Visus bananinių pyragėlių ingredientus sudėti į didelį indą ir išsukti elektriniu mikseriu kol gausis vienalytė tešla. Ją tolygiai paskirstyti į formeles (nenusigąskite, jei atrodys, kad tešlos nepakanka – jei jos būtų daugiau, gautumėm keksiukus) ir kepti orkaitėje apie 15-20 minučių, kol pyragėliai pradės gražiai auksuoti ir ištrauktas dantų krapštukas neturės šlapios tešlos ant jo. Iškeptus pyragėlius palikti atvėsti.
  3. Glajui nusijoti cukraus pudrą į indą ir įmaišyti skystą medų bei vanilę iki vienalytės masės. Apverstus pyragėlius apipilti glajumi ir uždėti po vieną ar daugiau pekano riešutų ant viršaus. Tuomet užpilti dar truputį glajaus – jo niekada nebus per daug!
Skanaus!

Šaltinis: Good Food 2012 calendar, the month of November


No comments:

Post a Comment