Šie blyneliai yra purūs it debesėliai. Tikrai labai
rekomenduoju išbandyti – pasidaryti labai paprasta, o skanumas neišpasakytas.
Tinka skanauti ilgam ir maloniam rytui be žadintuvo dviems.
Reikės:
2 kiaušinių
3 šaukštų cukraus
250g pusriebės varškės
2 šaukštų grietinės
žiupsnelis druskos
½ arb.š. kepimo miltelių
100g miltų
aliejaus kepimui
- Kiaušinius suplakime su cukrumi šluotele. Tuomet ištriname su varške mediniu šaukštu.
- Į tešlą įmaišome grietinės ir druskos. Beriame atskirame inde išmaišytus kepimo miltelius su miltais ir maišome, kol tešla taps grietinės tirštumo.
- Į įkaitintą keptuvę su aliejumi pilame po valgomajį šaukštą tešlos ir kepame po kelias minutes ant kiekvienos pusės, kol blyneliai paauksuoja.
Skanaukite su grietine ir uogienėmis.
Šaltinis: Beatos virtuvė, psl.25 “Varškės blynai”
No comments:
Post a Comment